Dobrodošli na TROJANAH

Dobrodošli
na TROJANAH

Gostišče na Trojanah je eno izmed tistih slovenskih gostišč, ki so nastala iz dobre stare gostilne, njena tradicija pa se je ohranila vse do današnjih dni...

PONUDBA KROFOV Logotip trojanski krof

Lokacija

Trojane 11

1222 Trojane

Slovenija

Navodila za pot

Odpiralni čas

Restavracija in market

Teden: 7:00 - 20:00

Vikend: 7:00 - 21:00

Krofarna

Teden: 6:00 - 20:00

Vikend: 6:00 - 21:00

Email

gp-trojane@gp-trojane.si

Pošlji email

Telefon

+386 1 72-33-600

Pokliči
Točilni pult - GP Trojane

Obvestila

Informacije o tekočih zadevah

Na voljo trenutno ni novih obvestil.

Predstavitev gostilne

Predstavitev
Glavni vhod - GP Trojane

Predstavitev

Ni naključje, da smo si naziv "Gostišče s tradicijo" izbrali za svoj slogan. Gostišče na Trojanah je namreč eno izmed tistih slovenskih gostišč, ki so nastala iz dobre stare gostilne in ki so njena izročila in tradicijo ohranila vse do današnjih dni.

Predstavitev

Ni naključje, da smo si naziv "Gostišče s tradicijo" izbrali za svoj slogan. Gostišče na Trojanah je namreč eno izmed tistih slovenskih gostišč, ki so nastala iz dobre stare gostilne in ki so njena izročila in tradicijo ohranila vse do današnjih dni.

Glavni vhod - GP Trojane

Velikost in dejavnost

Po obsegu poslovanja se Gostinsko podjetje TROJANE d.o.o. Uvršča med srednje velika podjetja. Letno ustvari okrog 6,3 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje, ter zaposluje 120 delavcev. Podjetje je širom po Sloveniji, pa tudi v precejšnem delu Evrope, prepoznavno po svojem znamenitem trojanskem krofu. Le - ta je že pred nekaj desetletji postal simbol ter zaščitni znak podjetja, v zadnjih letih pa predstavlja tudi zaščiteno blagovno znamko. Seveda pa dejavnost podjetja še zdaleč ni omejena le na izdelavo in prodajo krofov. Registrirani, kakor tudi dejanski predmet poslovanja obsega v prvi vrsti opravljanje vseh vrst gostinskih storitev (dejavnost gostiln, restavracij, slaščičarn, okrepčevalnic, itd.). Poleg gostinske je tu še trgovska dejavnost podjetja, in sicer predvsem trgovina na drobno.

Pokaži več

Naša ponudba

Ponudba Trojan
Nova terasa - GP Trojane

Trojanski krof

V začetku, daljnega leta 1961, smo jih dnevno ocvrli le nekaj deset, danes jih dnevno ocvremo in prodamo med 2000 in 5000, še več pa ob pustnih dnevih in posebnih priložnostih. Tradicionalni trojanski krofi so izdelani po normativu 1/5 kg, ter polnjeni z marelično marmelado, zadnja leta pa se poleg njih uveljavljajo tudi druge različice. Trojanski krof je osvojil že veliko priznanj. Najpomembnejši sta vsekakor uvrstitev med aktivne spominke v Sloveniji ter podeljeni znak slovenske kakovosti SQ.

Gostinska ponudba

Bogata ponudba obsega predvsem domače slovenske jedi, pripravljene po originalnem receptu. Vse jedi v ponudbi, tudi sladice, pripravljamo vsakodnevno, v naši kuhinji in slaščičarni. Za bolj natančen pregled nad gostinsko ponudbo, kliknite na naš jedilni list.

Market znak - GP Trojane

Trgovinska ponudba

Naša trgovina "Mini market", kljub svoji majhnosti ponuja najrazličnejše izdelke. Tu najdete domači kruh, spominke, prigrizke, pijače, in še bi lahko naštevali. Najbolje je, da jo obiščete in se o tem prepričate sami.

Pokaži več

Zeleni viri energije

Ekologija
Sončna elektrarna - GP Trojane

Sončna elektrarna

Pri odločanju o velikosti MFE (mikrofotovoltaična elektrarna), kakor tudi o investiciji in povrnitvi le te, smo se odločili za najbolj racionalne MFE, ki proizvajajo okoli 204kW električne energije. Z ozirom, da so Trojane nadpovprečno osončene, za kar smo pridobili mnenje pristojnih institucij, je naš amortizacijski načrt pokazal, da se bodo investicije povrnila v nekaj letih.

Polnilna postaja za električna vozila

V sodelovanju z Elektro Ljubljana je Gostinsko podjetje Trojane, decembra 2013 postavilo in dalo v uporabo sodobno elektro črpalko za napajanje električnih vozil. Postavitev polnilne postaje je nastala v sklopu evropskega projekta mreže postaj v Sloveniji. Elektro črpalka omogoča hitro trifazno polnjenje električnih vozil do 22 kW moči.

Naprave za kogeneracijo - GP Trojane

Kogeneracija

V letu 2011 smo aktivirali tudi kogeneracijsko (soproizvodnjo) pridobivanja toplotne in električne energije, iz katere dobimo nadaljnjih 30 kW električne energije, soproizvodnja pa nam omogoča celotno potrebo po ogrevanju objektov.

Pokaži več

Zgodovina gostilne

Zgodovina

1. Antika, stari rimljani, antras

Trojane so bile v različnih zgodovinskih obdobjih za večino popotnikov zelo markantna točka na poti iz osrednje v vzhodni del ozemlja današnje Slovenije.Že v antičnih časih so si stari Rimljani, ki so potovali iz takratne Emone (današnje Ljubljane) v Celeio (današnje Celje), pa tudi naprej v Petovio (današnji Ptuj), prav na kraju, kjer danes stojijo Trojane, postavili svojo vojaško in poštno postojanko. Poimenovali so jo Atrans. Najstarejši zapis o obstoju kraja že z današnjim imenom pa sega v daljno leto 1229.

2. Avstro-ogrska monarhija, stara dunajska cesta, furmani

V času obstoja Avstro-Ogrske monarhije, še pred izgradnjo železniške proge Dunaj - Zidani most - Ljubljana - Trst, je skozi naše kraje potekal živahen cestni promet. Cesta, ki so jo domačini poimenovali "stara dunajska cesta", je bila speljana iz celjske smeri čez Trojane po šrnem grabnu proti Ljubljani, ter nato naprej proti Trstu. Ob njej so iznajdljivi domačini postavili dokajšno število, za tiste čase velikih, enonadstropnih furmanskih domov, z gostilnami v pritličju in prenočišči zgoraj, ter velikimi hlevi za konje in gospodarskimi poslopji za tovore. Stari zapisi v katastrski mapi iz leta 1826 nam povedo, da je na Trojanah imel največ tovrstnih poslopij Tomaž Kotnik, prednik rodbine Konšek.

3. Rodbina Konšek, prva avtobusna postaja

Izmed gostinskih objektov, ki še danes stojijo in služijo svojemu prvotnemu namenu v sklopu Gostinskega podjetja TROJANE d.d., se najstarejši ponaša s častitljivo letnico 1849. Na objektu, ki je uvrščen v zakladnico narodove nepremične zgodovinske dediščine in je zato pod budnim očesom spomeniškega varstva, je ta letnica vklesana v kamnito ploščo nad vhodnimi vrati v objekt. Zasluge za postavitev te še danes impresivne stavbe gre pripisati prvim članom rodbine Konšek. V letih 1911 do 1913 je združenje gostilničarjev, organizirano kot delniška družba, zbiralo denar, ter nato leta 1913 na Dunaju kupilo prve tri avtobuse znamke Zaurer. Med delničarji, ki so jih šli iskat na Dunaj, je bil tudi Franc Konšek, oče Gregorja Konška. Še istega leta sta prva dva avtobusa že pripeljala potnike na Trojane. Omenjeno združenje gostilničarjev je vse tri avtobuse nabavilo za vzpostavitev avtobusne povezave med Ljubljano in Celjem. En avtobus je odpeljal iz Ljubljane proti Celju, drugi pa iz Celja proti Ljubljani. Pri Konšku na Trojanah sta se oba avtobusa ob 8.uri dopoldan srečala, ter po postanku, ki je bil namenjen osvežitvi in okrepčilu potnikov, nato nadaljevala vsak svojo pot. Popoldan sta se oba vračala, tokrat seveda vsak v nasprotni smeri kot prvotno. Tretji avtobus je bil rezervni, za primer okvare katerega od prvih dveh. Kot zanimivost dodajmo, da je v letu 1913 vožnja po takratni makadamski cesti med Ljubljano in Celjem trajala cele tri ure.

4. Novejša zgodovina, sredina in druga polovica 20. Stoletja

Po končani 2. Svetovni vojni izvede takratna država FLRJ nacionalizacijo premoženja. Tudi rodbini Konšek ni prizaneseno. Svoje premoženje mora z drugimi kmeti s Trojan in okolice združiti v okviru Kmetijske zadruge Trojane. Meseca julija 1959 v Kmetijski zadrugi Trojane z odprtjem gostilne "Pri Konšku" ponovno oživijo gostinsko dejavnost na Trojanah. Vodenje gostilne zaupajo Rajki Konšek, v začetku pa je poleg nje zaposlena le še ena gostinska delavka. Ob vse gostejšem prometu in razvijajočem se turizmu je gostišče s svojo značilno lego tik pod vrhom trojanskega klanca hitro napredovalo. K temu je precej pripomoglo dejstvo, da je tudi cesta čez trojanski klanec v letu 1959 končno le dobila asfaltno prevleko. Gostišče s tem dobi nov zagon za rast in razvoj. V letih 1959 in 1960 zgradi v bližini gostinskega objekta iz leta 1849 nov objekt s prenočišči za goste, tako imenovane "tujske sobe". V tem času je v gostišču zaposlenih že 18 gostinskih delavcev. V oktobru leta 1960 se gostinska dejavnost izloči iz Kmetijske zadruge Trojane ter prične svojo samostojno pot. To leto zato predstavlja poseben mejnik v zgodovini podjetja, saj se smatra kot leto njegove ustanovitve. Kmalu zatem, v letu 1961, se prične najprej občasna, v letu 1962 pa že vsakodnevna izdelava in prodaja sladice, ki kasneje postane simbol ter zaščitni znak podjetja. To je znameniti trojanski krof, znan širom po Sloveniji, pa tudi v precejšnem delu Evrope. In za zaključek še kratek povzetek za podjetje važnejših dogodkov v zadnjem desetletju preteklega stoletja. V letih 1992 in 1993 uprava podjetja uspešno izpelje pogajanja o denacionalizaciji po vojni odvzetega premoženja s predstavniki rodbine Konšek. V zadovoljstvo obeh strani se pogajanja sporazumno končajo s poravnavo ter izplačilom denarne odškodnine. Sledi še lastninsko preoblikovanje v letih 1994 do 1996. Meseca septembra 1996 je podjetje vpisano v sodni register kot delniška družba. In v tej obliki uspešno posluje še danes.

Vsak dan SVEŽI KROFI iz naše krofarne

Narejeni po originalnem receptu...

Trojanski krof - marelica

Marelični krof

Trojanski krof - borovnica

Borovničev krof

Trojanski krof - vanilija

Vanilijev krof

Trojanski krof - čokolada

Čokoladni krof

Krof GRATIS

- za 6(šest) kupljenih krofov, pri NAS dobite 7.(sedmega), brezplačno.

Polnilna postaja za EV (22 kW)

Dostopno za invalide

Kapacitete parkirišča

Kapacitete restavracije

Polnilna postaja za EV

Pri gostišču je lastnikom električnih vozil omogočeno polnjenje svojih vozil. V sodelovanju z Elektro Ljubljana smo postavili dve elektro polnilnici Type 2 z močjo 22kw. Polnjenje je mogoče z aplikacijo Gremo na elektriko ali RFID kartico.

Parkirna mesta za invalide

Podjetje je opremljeno s štirimi parkirnimi mesti za invalide. Poleg tega so vhodi in sanitarije v podjetju popolnoma prilagojeni potrebam invalidov, zagotavljajoč tako enostaven dostop in uporabo storitev za vse goste.

Parkirna mesta

Gostinsko podjetje Trojane ponuja skupno 130 parkirnih mest za avtomobile in 20 za avtobuse. Parkirišča so razporejena v treh etažah (vrhnje parkirišče in dva parkirišča pod restavracijo). Ta obsežna parkirna infrastruktura je zasnovana z namenom zagotavljanja zadostnih možnosti parkiranja za goste restavracije, krofarne in "mini-marketa".

Restavracija

Gostišče sestavlja več objektov različnih namembnosti. Gostinski objekt je po prenovi eden (stari del je zaprt), njegove kapacitete pa premorejo okrog 750 sedežev za goste.

Oglejte si ponudbo domačih jedi

Naša ponudba

Gostišče nudi svojim gostom tako pester izbor raznovrstnih jedi, napitkov in pijač, da se je včasih že kar težko odločiti. Mirne duše lahko rečemo, da bo prav vsak gost, ki bo obiskal gostišče, našel vsaj nekaj iz bogate ponudbe, kar mu bo ustrezalo. K zadovoljstvu gosta bo prispevala svoj delež tudi kakovostna in varna hrana, ki se s pomočjo učinkovite metode HACCP zagotavlja v gostišču.

Ocvrt piščanec v kosu
Loading...
Posebno obvestilo

Sporočila ni bilo mogoče prikazati.